top of page

Over Mij

 

Mijn interesse in de beleggingswereld begon toen ik 14 jaar was. 

Ik las alles wat ik kon over bekende 'old school' beleggers als Warren Buffett en Peter Lynch.

Doorheen de tijd heb ik geleerd dat de beleggingswereld veel breder is dan dit.

Als je je niet kan aanpassen aan de veranderende omstandigheden om je heen, zijn de financiële markten de ideale plek om vernederd te worden.

In mijn persoonlijke beleggingen gebruik ik een combinatie van fundamentele, technische en sentiment analyse. 

Alles wat ik weet over beleggen heb ik mezelf aangeleerd door het lezen van zeer veel boeken, academische papers, en beleggings blogs.

Het meeste heb ik echter geleerd door vanaf het begin meteen zelf te beleggen. Theoretische kennis is één ding, praktijkervaring is nog iets volledig anders.

Als je meer wilt te weten komen over mijn evolutie als belegger, kan je mijn eerste blogpost lezen.

Over Deze Website

Deze website zal zich vooral focussen op de volgende elementen:

-Market timing: Ik ben geen bottom up, fundamentele belegger. Ik denk echter wel dat de informatie op deze website ook zeer interessant is voor dit type van belegger.

Wat heeft u er als belegger immers aan dat u stock picks krijgt van uw adviseur of van het beleggingsblad waar u op geabonneerd bent, als u niet durft te kopen omdat de aandelenmarkt net 10% gedaald is en u geen idee heeft of het ergste achter de rug is.

Hoe goed is al het advies dat u krijgt wanneer je constant wordt gebombardeerd met negatieve (of positieve) nieuwsstromen op exact de verkeerde momenten?

Concreet: Mijn grootste focus ligt momenteel op de goudsector en op de Amerikaanse aandelenmarkt. U zult dan ook vooral over deze markten updates ontvangen in verband met mijn korte en lange termijn vooruitzichten.

-Big picture views: Zit de aandelenmarkt in een structurele stijgende lange termijn trend (zoals tussen 1982 en 2000) of bevinden we ons in een markt waar we korter op de bal moeten spelen (denk aan de periode begin 2018-heden)? Zal de VS het de komende 10 jaar even goed doen als de voorbije 10 jaar en wat zijn de vooruitzichten voor technologie aandelen?

Door een combinatie van fundamentele, technische, en sentiment analyse zal ik proberen weer te geven waar de probabiliteit ligt voor verschillende van deze big picture vragen. ​

Veel beleggers kunnen hun lange termijn returns sterk verbeteren door een idee te hebben van waar we ons momenteel bevinden in het grotere plaatje. Negeer de dagelijkse herrie en beleg met zelfvertrouwen.

Andere aspecten van de beleggingswereld die mij interesseren zijn de volgende:

 

Tactical Asset Allocation

Behavioral Finance

Economische Geschiedenis

Monetaire Economie en de werking van ons geldsysteem

Ook over deze onderwerpen zult u mij op regelmatige basis zien schrijven.

Ik zal ook regelmatig vaak gehoorde 'wijsheden' of uitspraken in de media ontkrachten.

De media is een enorm slechte leidraad voor je beleggingen en het doet me pijn te zien hoeveel mensen zich door de media en het dagdagelijkse nieuws laten beïnvloeden. Als ze maar wat meer aandacht gaven aan de big picture en market timing...

bottom of page